Apsolventicu iz Tomislavgrada našli mrtvu zadnjeg dana studiranja

Jelena Nevjestić (23) iz Kola kod Tomislavgrada, apsolventica prava u Mostaru, pronađena je jučer oko 18 sati mrtva u unajmljenom prizemnom stanu obiteljske kuće u Dubrovačkoj ulici. Prema prvim rezultatima istrage, nesretna djevojka je zatečena u toaletu s prerezanim venama, a budući da je imala i ozljedu po vratu, policija je provela istragu o tome je li u pitanju samoubojstvo ili zločin, piše večernji list.

Kako su navodili prisutni izvan kruga policijskog očevida, jedna od dvije njezine cimerice prethodno je uočila kapi krvi ispred zaključanih vrata toaleta. Dozivala je Jelenino ime pa ubrzo pozvala vlasnicu kuće koja je kroz ključanicu vidjela krv na umivaoniku te je njezin suprug provalio vrata. Iz susjedstva su panično dozvali medicinsku sestru koja je, nažalost, mogla samo potvrditi smrt. Policija je našla i kuhinjski nož.

- To nije moguće. Bila je izvrsna studentica i velika vjernica. Stvarno mi ništa nije jasno... Nije imala osobitih problema, voljela je život i ljude. Ovo joj je trebao biti posljednji dan redovitog studiranja, već sutra je trebala spakirati kofere i napustiti ovu kuću... Znaju li joj roditelji?, kroz plač je zapitala jedna od prijateljica. Neki su govorili da se nije slutilo takvo zlo, jer je Jelena prije smrti razgovarala na telefon i gledala televiziju.

 

Piše: Robert Soldo/VLM