Afera s prostitucijom u Tuzli: Na čelu kriminalne skupine nalazila se – žena!

... za dvije ženske osobe, tridesetdvogodišnju B.H. i dvadesetjednogodišnju E.M, kao i tridesetsedmogodišnjeg H.J, svi iz Tuzle.

Prijedlog za određivanje pritvora je pokrenut zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizirana kriminalna skupina počinili kazneno djelo organizirani kriminal u sticaju sa produženim kaznenim djelom navođenjene na prostituciju.

Postoji osnovana sumnja da je B.H. organizirala skupinu koja je od početka 2012. do ožujka 2013. godine, radi ostvarivanja imovinske koristi, veći broj ženskih osoba poticala i navodila da pružaju seksualne usluge u stanovima i ugostiteljskim objektima muškarcima na području Tuzlanske županije.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage protiv spomenutih osoba, te protiv četrdesettrogodišnjeg N.S i tridesetsedmogodišnjeg H.J, oba iz Tuzle, koji su osumnjičeni da su pripadali ovoj organiziranoj skupini.

Pripadnici MUP-a TŽ su 6. ožujka 2013. lišili slobode ovih pet osoba i izvršili kriminalističku obrada.

Dvije osobe su poslije ispitivanja puštene na slobodu, dok su spomenuti uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu predati u nadležnost Tužiteljstvo.

Istraga je u tijeku, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Županijskog tužitelja TŽ-e.

FENA