60-godišnjak ubio Milomira Vasića oca svoje jedva punoljetne djevojke

policija mjesto zlocina
Vasića je sa tri hica iz jurišne puške usmrtio 60-godišnji Nenad Todorović iz Pipera, koji je u 22.55 sati pozvao policajce PS-a Lopare i predao se, piše oslobođenje.

Šezdesetogodišnjak je priznao da je ispred svoje obiteljske kuće iz vatrenog oružja ubio Vasića, te je rekao: "Bilo je to u samoobrani, ili će on mene, ili ću ja njega."

Policija je po izlasku na mjesto događaja utvrdila da se u automobilu golf dva nalazi Vasićevo tijelo.

"Dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Bijeljina zajedno a policijom obavio je očevid kojim je utvrđeno da je smrt nastupila od ozljede koje su nanesene, najvjerojatnije, iz vatrenog oružja, odnosno jurišne puške. Policija je kod osumnjičenog pronašla i jurišnu pušku, koja se dovodi u s vezu sa ubojstvom", navodi se u priopćenju CJB-a Bijeljina.

Tijelo ubijenog prevezeno je na Odjeljenje patologije radi obdukcije, aTodorović je odmah priveden i jučer su ga ispitivali krim-inspektori, nakon čega je predat u nadležnost Okružnog tužiteljstva u Bijeljini zbog ubojstva i posjedovanja vojnog oružja.

Prema riječima mještana sela Brusnice i Piperi, Vasić i Todorović otprije su u svađi, a sve je počelo prije pola godine kada se, navodno, 60-godišnjak počeo viđati sa u to vrijeme maloljetnom, a sada 18-godišnjom kćeri Milomira Vasića.
"Vasić je i prije upozoravao Nenada da mu ostavi kćer na miru. Međutim, Nenad to očito nije uradio. Još prije pola godine Nenad je počeo ići u Lopare pred školu i sačekivati Milomirovu Vesnu. Kad je Milomir to saznao, Nenadu je zaprijetio da će ga ubiti ako mu se ne okane kćeri", ispričala je jedna mještanka Pipera.

Milomirova kćerka iz prvog braka u prošlu srijedu navršila je 18 godina. Nakon što su se ona i Todorović upoznali, počeli su da se sastaju u Loparama, gdje je djevojka išla u školu. Prema riječima mještana Brusnice, još prošle jeseni Vasić je otkrio da nešto nije uredu, te među SMS porukama u mobitelu njegove tada maloljetne kćeri pronašao one koje su razmjenjivali njegova kćer i Todorović. Navodno je mobitel odnio u policiju i prijavio Todorovića. Iako su policajci znali za vezu 60-godišnjaka i maloljetnice, ništa nisu poduzeli da to spriječe.

Vjerojatno iznerviran tom situacijom, Vasić je u ponedjeljak navečer, navodno u pijanom stanju, sjeo u golf i uputio se do Todorovićeve kuće koja se nalazi kilometar dalje, u drugom selu. Usput je susreo Neđu Nastića, koji je krenuo prema ovcama, a koji je Vasića upitao zašto je toliko nervozan, i dobio kratak i zlokoban odgovor: "Ne pitaj, čut ćeš", rekao je Vasić.

Nedugo nakon toga začuli su se pucnji ispred Todorovićeve kuće. Vasić je, vjerojatno, krenuo da se obračuna sa Todorovićem, ali je on iznio pušku iz kuće i pucao. Pogođeni Vasić se uspio vratiti u vozilo, gdje je i preminuo.
Dodajmo još i to da se Vasić nedavno oženio i prije tjedan dobio je drugu kćer. Obitelj je izdržavao nadničareći po selu. Nenad Todorović davno se rastao od supruge koja je potom otišla u inozemstvo. Udao je kćer, koja je starija od djevojke s kojom je bio u vezi. U Piperima je živio s majkom i bavio se poljoprivredom.