547 dana od nestanka pokopana Antonija Bilić

Među prvima je stigla uža obitelj - majka, otac, brat i sestre ubijene Drnišanke. Na sprovod su stigli i učenici srednjoškolskog centra, koji neće imati poslijepodnevnu nastavu. Na posljednji ispraćaj, među ostalima, stigao je i odvjetnik Vinko Ljubičić dok brojni građani nose bijele ruže.

'Velika tuga i bol vladaju u obitelji Bilić, ali tu bol dijeli i cijela Hrvatska. iako je iskoh taka kakav jest, hvala dragom Bogu da je pronađena. Jedna nesretna sudbina prati obitelj Bilić, koja ne zna gdje su kosti njezinog praddjeda i djeda', kazao je fra Petar Klarić. Inače, na posljednjem ispraćaju sudjeluje 12 svećenika drniškog dekanata, dok križ nosi Frane Bilić, susjed koji je zadnji vidio živu Antoniu, i to dok je ulazila u kamion Dragana Paravinje na čikolskom mostu.

'Od trenutka tvog nestanka svima nama na srcu je bio kamen. Dani su prolazili, uvijek si bila u našim mislima. Neka te anđeli čuvaju i nasmijavaju, kao što si ti nas', kazala je učenica Marijana Brakus. Svima na groblju suze su potekle kada je ravnatelj škole obitelji uručio obitelji Antonijinu sliku sa crnim florom, koja je u školi stajala od trenutka nestanka.

Prema najavama, lijes su nosili pripadnici HGSS-a. Njih 60 iz cijele Hrvatske izmjenjivalo se u povorci, piše Slobodna Dalmacija.