Helez: Budimir potpisivao rješenja za povoljne mirovine mimo zakona

"Živko Budimir je od početka htio selektivnu reviziju korisnika prava branitelja i stalno mi je ponavljao:" Eto ti pripadnici Armije i vrši koliko hoćeš revizija, ali nemoj dirati pripadnike HVO-a ". Nakon toga je inzistirao na stranačkoj reviziji, da kontroliramo pripadnike HDZ -a. a ja ne znam tko je pripadnik HDZ-a ili neke druge stranke. Nekoga kada izvedete iz prava, tek kada vide tko urgira za njega, znate iz koje je stranke ", kaže za BH radio 1 ministar Zukan Helez.
 
Ministar Helez je prokomentirao i ucjene koje stižu iz Ureda predsjednika Federacije, koji uvjetuje prihvaćanje određenih ministara. Kaže da kada stranke, koje čine većinu u Parlamentu, postignu dogovor oko toga tko će biti ministar, onda to nije više stvar Živka Budimira, jer on nije mandatar. Što se povlačenja vitalnog nacionalnog interesa tiče, ministar Helez je za BH radio 1 rekao kako je to uzaludan potez.
 
"Uzaludno je povlačenje vitalnog nacionalnog interesa. Pri kraju je popuna Ustavnog suda, tako da, prema Zakonu, kada povučete vitalni nacionalni interes, to je samo odgađanje za nekih deset do 15 dana. Oni, ustvari, ne mogu ništa napraviti. Mogu samo da pokažu koliko im je stalo do fotelja ", kaže Zukan Helez.
 
Moguće je, rekao je ministar, da u novoj Vladi njega neće biti io tome će odlučiti SDP. U tom slučaju žao bi mu bilo, kako je izjavio, zbog započete, a nedovršene revizije. Međutim, ukoliko neko nastavi posao koji je započeo, bilo bi mu potpuno svejedno što više neće biti u Vladi, rekao je u intervjuu BH radiju 1 ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH Zukan Helez.