Božić bez snijega, zima će svoje 'zube' pokazati tek u drugoj polovici

vremenska prognoza, veljača, zatopljenje, vremenska prognoza, snijeg, zima, vremenska prognoza, snijeg, zima, snijeg, Božić, hladna zima, sezonska depresija, umor, sindromom kroničnog umora, vremenska prognoza, zima, zahlađenje

Meteorolog Accu Weathera Alan Reppert izvijestio je kako se ekstremno hladno vrijeme ove zime očekuje na sjeverozapadu Europe, dok će najhladnije biti u Skandinaviji. Potom će hladnoća krenuti južnije s kratkim periodima ispodprosječne temperature, prema našem području.
Prva polovica zime za južnije zemlje bit će samo nakratko ispunjena hladnim zrakom. Tijekom druge polovice zime hladno će biti i u središnjoj Europi, kada se može očekivati i više snijega.
Oluje će ove godine biti manja prijetnja, u odnosu na prošlu godinu. Brže će se kretati kroz naše područje, ali će biti vlažnije, što će rezultirati s kratkotrajnim ali obilnim padalinama.

Manje bi snijega, prema Accu Weatheru trebalo biti u prvoj nego u drugoj polovici zime. U BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Slovačkoj Rumunjskoj i Ukrajini očekuje se snijeg u drugoj polovici zime, ali manje nego prošle zime.

Tako bi na našem području tijekom prve polovice zime, pa i za Božić moglo biti toplo za to doba godine, ali kišovito. Međutim, tek kasnije drugom polovicom zime možemo očekivati snijeg.