Županijski odbor HDZ-a BiH raspravljao o sigurnosnoj situaciji u HNŽ-u

HDZ BiH, HNŽ
Županijski odbor otvorio je pitanje svjesnog neimenovanja policijskog odbora od strane SDA kojim se dovodi u pitanje sigurnosna situacija u županiji te pitanje pariteta u Vladi HNŽ-a.

Sukladno Odluci Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine povodom imenovanja sudaca u Općinskom sudu u Čitluku, Županijski odbor HDZ-a BiH poziva Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće da preispita svoju Odluku o imenovanju sudaca u Čitluku te istu poništi i donese odluku sukladnu Ustavu i zakonu.

Županijski odbor HDZ-a BiH HNŽ-a će za tri tjedna sazvati novu sjednicu te analizirati odluku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine te ukoliko bude potrebno raspraviti o raspoloživim mehanizmima kako bi odluka bila skladu s ustavnim i zakonskim okvirima u HNŽ-u i cijeloj BiH.

U okviru Županijskog odbora HDZ-a BiH osnovat će se povjerenstvo koje će pripremiti moguće mjere kao odgovor na nepoštivanje Ustava i zakona od strane Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine.

Također, Županijski odbor HDZ-a BiH poziva legitimne predstavnike hrvatskog naroda u vlasti da reagiraju na Odluku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine te istu ponište.