Zlomislić očitala lekciju Budimiru: Jasno je da se ovdje radi o gaženju jednog cijelog naroda

Budimir Helez
...populacijom, kao i među udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Prašinu je posebno podigla izjava ministra Heleza koji tvrdi da mu je Budimir ranije rekao da revidira "onu paščad iz HDZ-a" te da je Jasna Zlomislić bila razvedena prije pogibije muža, tako da ne zaslužuje status koji je dobila, niti treba biti na čelu Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja FBiH, piše večernji list.

Upravo su se "oči u oči" na obilježavanju 20. obljetnice oslobađanja prve vojarne u BiH u Čapljini susreli predsjednik FBiH Živko Budimir i prozvana Jasna Zlomislić. Oboje su na ovom skupu u vojarni "Božan Šimović" u Čapljini predvodili svoja izaslanstva te su zapalili svijeće i položili vijence ispred velikog spomen-križa poginulim braniteljima i osloboditeljima vojarne.

Uoči te ceremonije polaganja vijenaca došlo je do njihove rasprave u kojoj je Jasna Zlomislić tražila od Budimira objašnjenje svega onoga što se moglo čuti u spomenutoj TV emisiji, a i kasnije u većini BiH medija. "Pa što je ono bolan Živko, pa moje se ime razvlači po medijima, a čista sam i ispravna kao Isus Spasitelj. Ovo je zaista gnusno da se na onakav način spominje moje ime i Udruga iza koje ja stojim, malo glasnijim tonom obraćala se Jasna Zlomislić, dok je Budimir pokušavao objasniti kako su to "podmetanja ministra Heleza" i kako on tako nešto nije nikada izjavio.

Tako se Budimir pravdao, a Jasna mu je iznosila svoje ogorčenje zbog svega onoga ružnog što se veže uz ranjene i poginule hrvatske branitelje te njihove obitelji. "Jasno je da se ovdje radi o gaženju jednog cijelog naroda. Nemojte više moje ime povlačiti u svojim raspravama i sukobima", rekla je Jasna Zlomislić predsjedniku FBiH Živku Budimiru u razgovoru koji je zbunio sve ostale koji su bili nazočni na obilježavanju ove obljetnice za HVO. Iako je na trenutke bilo i malo žustrijih tonova, ovaj razgovor ipak nije prerastao u veći incident, a mnogi su smatrali kako do njega na ovom mjestu nije trebalo ni doći.