ZKHS izradio prijedlog ustavnih promjena i reorganizacije Bosne i Hercegovine

...i apolitična udruga, izraditi prijedlog ustavnih promjena i reorganizacije Bosne i Hercegovine. ZKHS utemeljen je 1995. godine, i od tada, pa sve do danas, prati razvoj cijelog društva na području Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, i u skladu s tim Predsjedništvo objavljuje priopćenja, upućuje pozive studentima i građanima, organizira javne tribine, pokreće peticije, podnosi prijedloge i slično.

Potaknuti jako lošim stanjem države Bosne i Hercegovine, a posebno Federacije Bosne i Hercegovine, kao i određenim nepravilnostima u Ustavu i izbornim zakonima BiH, sekcija ZKHS-a koja prati društveno - politička zbivanja, u suradnji sa Predsjedništvom ZKHS-a, nudi rješenje kroz pravno - političko, gospodarsko i teritorijalno uređenje.

Prilikom izrade ovog prijedloga, nastojalo se u obzir uzeti što više faktora koji imaju utjecaj na stanje društva, politike, gospodarstva, obrazovanja i ostalog u Bosni i Hercegovini.

Zavičajni klub hercegovačkih studenata primjereno se osvrnuo na aktualnu temu rekonstrukcije Bosne i Hercegovine, a relevantnim pravnim stručnjacima i političkim subjektima ponudio razmišljanja koja sadržavaju minimum svih onih prava za čija se ostvarenja ZKHS, legitimno i legalno već zalagao, a što je potvrđeno kroz njegov rad.

Na linku USTAVNE PROMJENE I REORGANIZACIJA BOSNE I HERCEGOVINE možete u cijelosti pročitati prijedlog.

www.zkhs.hr