FOTO  Željko Majstorović: Očekuje nas blaga zima i temperature iznad prosjeka

željko majstorović, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, vremenska prognoza, željko majstorović, željko majstorović, vremenska prognoza
... Europe uključujući i Azerbejdžan i Moldaviju i MEDCOF na kojoj su prisustvovali klimatolozi iz Mediterana, odnosno Južne Europe, Izraela, Turske i Sjeverne Afrike, održane u Zagrebu u organizaciji Državnog hidrometeorološkog zavoda, klimatolozi poručuju da nakon razmjena mišljenja imaju jasniju sliku o tome kakvo nas vrijeme očekuje kada govorimo o dugoročnoj prognozi.

Prema riječima klimatologa Željka Majstorovića, pred nama je jedna blaga zima sa temperaturama do dva stupnja iznad prosjeka, ali tijekom koje možemo očekivati sunčana razdoblja, kišu i snijeg.

- Bit će dosta promjenjivo, odnosno očekuju nas česte smjene vremena sa sunce, kišom, padalinama. Naravno, sve ovisi od kraja u BiH. Padaline nisu nikada jednako raspoređene, ali uglavnom će biti u granicama višegodišnjeg prosjeka - naglasio je on, dodajući da, neće biti razlike u zimskim mjesecima kada se govori o temperaturi.

Siječanj bi, kaže Majstorović trebao biti najtopliji do pred kraj, uz izvjesnu količinu snježnih padalina.