Željko Komšić "na ribanju" kod Hillary Clinton: "Ne igraj se i ne protivi se volji SAD-a"

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović
...da u dnevni red naredne sjednice Predsjedništva uvrsti izjašnjavanje o zahtjevu Palestine za prijem u članstvo u UN i "dobronamjernim savjetom" da on odmah nakon te rasprave glasa protiv palestinskog zahtjeva!

Izvor "Pressa RS" blizak Veleposlanstvu SAD u Sarajevu kaže da je Amerikancima izuzetno stalo da se do kraja godine, do kada je BiH član Vijeća sigurnosti UN, palestinski zahtijev odbaci. Isti sugovornik dodaje da će Komšiću biti sugerirano da se "ne igra i da se ne protivi volji SAD", koja je izričito protiv priznanja neovisnosti Palestine.

"Komšić kao predsjedavajući ima pravo da na dnevni red uvrsti tu točku, što se već nekoliko mjeseci izbjegavalo zbog očigledne nesuglasnosti u Predsjedništvu. Međutim, Hillary Clinton će od Komšića zahtijevati da to pitanje ekspresno stavi na dnevni red i glasa protiv, čime će se pridružiti stavu srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića. U slučaju da Bakir Izetbegović uloži veto i sve završi u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Komšić će sugerirati poslanicima SDP-a da ne podrže taj zahtjev. To je ono što Clintonova namjerava da zatraži od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i visokog dužnosnika SDP-a", tvrdi isti izvor.

Press RS