Željko Komšić će najvjerojatnije opet pokušati majorizirati Hrvate

Željko Komšić, Željko Komšić, majorizacija, df bih, HNŽ, ostavke
-Ja znam da je Čoviću noćna mora hoću li se ja kandidirati 2018, ponovno na mjesto člana Predsjedništva BiH, kazao je Komšić gostujući u Centralnom Dnevniku Face tv (19.50) -Pa hoćete li?, upitao je voditelj Senad Hadžifejzović, na što je Komšić odgovorio:- Ne znam, nisam mislio, ali sad razmišljam....Ja nisam imao ambicija te vrste, ali kad vidim ovo što se događa ne znam što im to treba... nemušto je obrazložio Komšić svoju ambiciju da po treći put majorizira bh. Hrvate.

Komšić je neizravno priznao da računa da će ga na dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabrati Bošnjaci.

-On zna kakvu god kampanju vodoi da meni ne može ništa. Naravno, da mu treba pomagač da izbije i ono bošnjačkih glasova na što sam ja i do sada računao. Siguran sam da je zbog toga uvjerio Radončića da mu se ulaskom u vlast otvaraju vrata da i on uđe u Predsjedništvo ( 2018.) zato što više Izetbegović ne može biti kandidat, kazao je Komšić.

Lider DF izjavio je i kako mu je nuđeno da sa SBB-om i HDZ-zom i Dodikom ruše SDA.

-Ja na to nisam pristao,jer bi to značilo rušenje legitimiteta kojeg ima SDA, a ja u tome nisam želio sudjelovati, jer poštujem ono što je ovaj narod rekao, izjavio je Komšić, potvrdivši tako da poštuje izbornu voju Bšnjaka, ali ne i Hrvata.

Komšić je kazao i da će DF i dalje biti brana protiv izmjene izbornog zakona kojom bi se u Federaciji formirale dvije izborne jedinice, čime bi se Hrvatima zajamčilo da mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH.

HMS