Želimo federalnu jedinicu kako bi se zaštitili od izbornog inženjeringa

"Ako dođe do dvotrećinske podrške za bilo koje rješenje, svaki narod treba imati svoj prostor kako bi se na izravan način zaštitio da netko drugi, bilo kakvim inženjeringom može rušiti BiH. Siguran sam da, ako srpski narod ne želi da netko dira RS, to nitko ne može promijeniti. To je jedna realnost u BiH", ocijenio je Čović.

Čović je i ovom prilikom potvrdio kako HDZ BiH u potpunosti podržava teritorijalni i politički integritet Republike Srpske u slučaju formiranja hrvatske federalne jedinice.

 "Republika Srpska je realnost i o njoj isključivo odlučuju njeni građani. O njoj ne odlučuje ni Bošnjak, ni Hrvat iz Federacije BiH. To moramo svi razumjeti. Ne mogu ja tražiti nešto za sebe, a da ne uvažavam činjenicu koju žele predstavnici Bošnjaka ili Srba", rekao je Čović

Milorad Dodik ovo je prilikom izjavio kako je njegova stranka spremna razgovarati o trećoj federalnoj jedinici u BiH sve dok se Republika Srpska ne dovodi u pitanje ni u teritorijalnom niti u političkom smislu, i kako je iz današnjeg razgovora dobio jasnu potvrdu kako to nije u planovima HDZ-a BiH.

pogled.ba