Zdravko Mamić: Želja mi je da budem stalno u Međugorju

Zdravko Mamić, Međugorje, Zdravko Mamić, Međugorje, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Međugorje, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, BIH
Nedostaje mi sna. U tri dana i tri noći nisam pet sati spavao. Ne zato što ne mogu, već zato što mi ne daju mira. I drugo, ovdje se jede od jutra do mraka. Stalno su puni stolovi svih bakanalija, ja shvaćam ljude, žele mi dati ljubavi i dobrote, a meni to stvara frustraciju. Pun želudac, kasna večera... doći će zdravlje u pitanje, ali i estetika - rekao je Zdravko Mamić danas novinarima u Međugorju, dan nakon presude kojom je dobio kaznu od 6 i pol godina zatvora, prenose 24 sata.

Mamić je rekao kako ga nitko iz policije nije kontaktirao, ali da zna da u restoranu iza njega stoji tajna policija koju je "odmah prepoznao".

Na pitanje o tome koji su mu sljedeći koraci, odgovara da će sigurno ostati u BiH.

- Želja mi je da budem stalno u Međugorju, ali nikad se ne zna. Nemam kamo iz BiH - kazao je Mamić.

- Nije isključeno ni da ću ostati u BiH. Danas se vidim prije u bosanskom zatvoru nego u hrvatskom. Iako, ne vjerujem da ću završiti u zatvoru. Siguran sam da će ta presuda pasti, ako ne prije, onda na Europskom sudu za ljudska prava. Ne znam kako to točno ide, čeka li se ta presuda ili ću morati dio odležati. Potpisao bih vam sada, ako mi Europski sud za ljudska prava ne ukine presudu, da budem do kraja života u najgorem zatvoru. Ovdje je prekršeno sve što se moglo prekršiti. Sud je donio političku odluku. Izvršio je atentat na ljude, na moju obitelj i ne vidim ni teorije da na Vrhovnom sudu presuda bude potvrđena. Iako više ne vjerujem hrvatskim sudovima. Vidio sam na stotine takvih presuda koje je ukinuo Europski sud za ljudska prava, a slučajevi su bili puno manji od mog - dodao je.

- Kad bih ja htio ispucati i nanijeti nekim ljudima bol i zlo, koji su to zaslužili i koji su ovo napravili, iste bih sekunde bio slobodan, a oni u zatvoru, ali ja bih onda izgubio čast i ponos. Uvijek sam prezirao drukere i cinkere, a oni znaju na koga se to odnosi - poručio je također Mamić.