Zdravko Mamić na Sudu BiH: Hrvatsku napustio jer se ne osjeća sigurnim

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić pojavio se jutros na sudu u BiH u pratnji svog odvjetnika Zdravka Rajića. Na ročištu se odlučuje o zahtjevu za izručenjem bivšeg glavnog čovjeka Dinama Hrvatskoj gdje ga čeka zatvorska kazna od šest i pol godina, prenosi N1.

Tužiteljstvo i obrana usprotivili su se izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj. Mamić je u sudnici rekao da je Hrvatsku napustio jer se ne osjeća sigurnim pa je zbog toga došao u Bosnu i Hercegovinu.

Tužiteljica Gordana Bosiljčić rekla je da je zahtjev koji dolazi iz Hrvatske potpun i dostavljen na ispravan način, ali mu se ne može udovoljiti jer su navedena kaznena djela počinjena prije potpisivanja ugovora o iztučenju između BiH i Hrvatske.

S ovakvim stavom se složio odvjetnik Zdravka Mamića, ali i sam Mamić. Tužiteljstvo i obrana se slažu da je jedan od mogućih narednih koraka zamolnica Hrvatske da pravosuđe BiH nastavi voditi postupak protiv Mamića.

Odluka suda bi trebala biti priopćena u narednim danima, a Mamićev odvjetnik smatra kako nema nikakve šanse za njegovo izručenje.