Zdenko Jurić ponovo izabran za predsjednika Udruge specijalne policije HR HB

Zdenko Jurić- Major, specijalna policija, HR HB
...za sve poginule i umrle pripadnike specijalnih postrojbi MUP-a HRHB, u kinu 'Borak' održan je izborni sabor Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske Republike Herceg Bosne (USP HRHB).

Za predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske Republike Herceg Bosne (USP HRHB) izabran je Zdenko Jurić Major dosadašnji predsjednik. Prije izbornog sabora održana je Svečana akademija na kojoj su osim članova udruge nazočili Općinski načelnik Miro Kraljević, načelnik općine Posušje Branko Bago, zastupnik u federalnom Parlamentu i predsjednik županijskog odbora HDZ-a BiH Predrag Kožul, ministar MUP-a HNŽ-a i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slađan Bevanda, te brojni gosti iz Republike Hrvatske među kojima Josip Klem predsjednik Udruge specijalne policije RH, izaslanik Gradonačelnika Zagreba Milana Bandića pukovnik HV-a Mirko Ljubičić, Ivica Tolić kandidat na listi HDZ-a i koalicijskih partnera za EU parlament... „Do sada sam pomagao udruge iz Domovinskog rata i to činiti ubuduće, jer to je najmanje što mogu učiniti za vas koji ste stali na branik domovine i očuvali opstojnost hrvatskog naroda u BiH i stvorili temelje neovisne Republike Hrvatske", rekao je između ostalog u svom obraćanju Općinski načelnik Miro Kraljević. Josip Klem predsjednik Udruge specijalne policije Republike Hrvatske osvrnuo se na aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj, te o progonu hrvatskih branitelja i kriminalizaciji Domovinskog rata od strane aktualne vlasti. „Kada pogledamo naša znakovlja vidi se da smo jedna vojska, jedan narod bez obzira na granicu između nas. Naši generali Markač i Gotovina su oslobođeni, ali ne smijemo zaboraviti, bez obzira na ishod drugostupanjske presude, na naše prijatelje u Hagu, ne smijemo zaboraviti jedni na druge jer imamo svoju povijest i mi je pišemo", rekao je Klem. Nazočne su pozdravili i Ivan Duspara predsjednik Udruge I. gardijske brigade HVO-a, Dragan Rezić načelnik sektora specijalne policije HRHB, Ivica Tolić u ime zbora gardijskih brigada HV-a i Mirko Ljubičić izaslanik Gradonačelnika Zagreba.

Kod križa u središtu Širokog Brijega položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. U poslijepodnevnim satima na stadionu 'Pecara' odigrana je prijateljska utakmica između veterana specijalnih postrojbi MUP-a HRHB i MUP-a Republike Hrvatske s čime je završeno cjelodnevno druženje pripadnika specijalne policije iz Herceg-Bosne i Hrvatske i njihovih gostiju.

abcportal.info