Zbog snijega promet u BiH se odvija sporije

snijeg

Kolnici su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolniku ima na dionicama u višim planinskim predjelima.

Posebno se izdvajaju dionice u zapadnom i jugozapadnom dijelu naše zemlje , gdje snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm. Dodatne poteškoće vozačima na cestama na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.

Putne službe interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, a apeluje se na vozače da vožnju prilagode uvjetima na cesti i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obvezno za sve kategorije vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tijekom dana prometuje usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 20 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je obvezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se cestovni pravci M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Foto: Ilustracija