Zbog radova u Crnoj Gori izbjegavajte granični prijelaz Klobuk

klobuk
... vozila pojačana u gradskim centrima. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u prometu. Povremene obustave prometa, zbog deminerskih radova, aktualne su na dionici M-5 Ripač-Dubovsko (08-16 sati), priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-445 Ilijaš-Podlugovi, promet se obustavlja na području Malešića, danas od sedam do sutra do sedam sati. Alternativni pravac za vozila do 7,5 tona je Donja Vogošća-Karaula-Malešići, a za vozila preko 7,5 tona Semizovac-Jošanica-autoput A1 -Malešići.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi postavljena je privremena prometna signalizacija, čije poštivanje je obvezno.

Izdvajamo dionice autoputa A-1 Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i radovi u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Žepče-Maglaj i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno prometuje usporeno.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prijelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).