Zbog klimatskih promjena, koje su evidentne, mogući su ekstremi, pa i snijeg u svibnju

željko majstorović, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, vremenska prognoza, željko majstorović, željko majstorović, vremenska prognoza

... u Čelincu i Brčkom. Prije dva dana meteorolozi su izdali upozorenje na jak vjetar i oborine. Kako ističu, osobito jak jugo očekuje se u Hercegovini, istočnoj i jugoistočnoj Bosni, Kupresu, Livnu i u planinskim dijelovima.

O klimatskim ekstremima s kojima smo iz godine u godinu sve više suočeni, u intervjuu za Večernji list govori Željko Majstorović, umirovljeni meteorolog i doajen vremenske prognoze u BiH.

"Prije samo tjedan, odnosno osam dana bilo je prognozirano kako će već ovih dana biti snijega. No, u ovom trenutku možemo konstatirati kako nije tako. Naime, podsjetio bih kako trenutačno iznad Europe traje snažna borba "titana", a riječ je o dvjema velikim frontama. Ona hladna dolazi sa sjeverozapada, a južna, topla iz Afrike i njihov sukob trenutačno traje između Slovenije i Austrije. Upravo zbog toga došlo je do promjene meteorološke prognoze. Podsjećam, prognoziran je snijeg, ali ova južna fronta se još uvijek ne da, tako da će sljedećih dana temperatura polako padati, bit će tu i kiše i sunca, svega pomalo, dosta promjenljivog vremena nas očekuje. Svemu tome uzrok su borbe tih jakih struja", izjavio je za Večernji list BiH Željko Majstorović.