Zaželjeli ste se sunca, uskoro će nas zagrijati

Mrtvo more na otoku Lokrumu
Promjenjivo vrijeme na kopnu zadržat će se i tijekom četvrtka. Bit će dosta oblaka, samo mjestimice uz kraća sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, a najviša dnevna između 19 i 23 Celzijeva stupnja. I u petak nastavak promjenjivog vremena. Situacija će biti vrlo slična onoj u četvrtak ili samo malo stabilnija, piše DHMZ.

 

Ugodno toplo i sunčanije

U subotu više suhog vremena, a bit će i više sunčanih razdoblja. Ipak, još mjestimice može pasti malo kiše ili lokalnih pljuskova. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, u istočnoj Bosni mjestimice umjeren istočni. Bit će stupanj-dva toplije uz najvišu dnevnu temperaturu od 21 do 25°C.

U nedjelju bi trebalo biti djelomično sunčano i ugodno toplo. Vjerojatno će dan proći bez kiše ili možda samo ponegdje neki kraći popodnevni pljusak. Temperatura bi mogla porasti i na 25 Celzijevih stupnjeva. U trenutku izrade ove prognoze ponedjeljak se čini ljepši dan koji bi mogao proći sasvim suho...

Na jugu temperature većinom od 24 do 29°C

I na jugu će u četvrtak biti vrlo promjenjivo. Izmjenjivat će se oblačna i sunčana razdoblja, a povremeno će biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Grmljavinski pljuskovi bit će najčešći u drugom dijelu dana.Minimalne jutarnje temperature zraka od 14 do 18°C, uz obalu i na otocima od 18 do 23°C. Najviše dnevne temperature većinom od 24 do 29°C.

U petak nastavak promjenjivog vremena. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a mjestimice će biti kiše, pljuskova i grmljavine, više na jugu. Najviše dnevne temperature većinom od 24 do 29°C.

Subota će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Suho će prevladavati u prvom dijelu dana i ponovno navečer, na u popodnevnim satima u mnogim će krajevima biti lokalno jačeg razvoja naoblake, mjestimice uz kišu, pljusko i grmljavinu. Najviše dnevne temperature većinom od 24 do 29°C.

Delomično sunčano uz promjenjivu naoblaku bit će i u nedjelju. Iako će se u većini predjela cijeloga dana zadržati suho. Temperature zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na prethodne dane.