Zatražena provjera diploma uposlenih u Parlamentu BiH

lažne diplome, provjera, krivotvorene diplome, diplome, lažne diplome, Vlada FBiH, revizija diploma, diplome, lažne diplome, provjera, lažne diplome, BIH, uhićenje, diplome, krivotvorene diplome, lažne diplome, Bosna i Hercegovina, diplome, Njemačka, lažne diplome, diploma, revizija, Federalno ministarstvo obrazovanja
Zatraženo je da svi uposleni u Parlamentu BiH dostave diplome o stručnoj spremi na uvid. Provjeravat će se diplome svih uposlenih s viskom i srednjom stručnom spremom.

Tajnik Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kenan Vehabović danas je potencirao ovo pitanje na Kolegiju Tajništva.

Vehabović je nekadašnji inspektor visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, pa je u skladu s tim i predložio provjeru diploma uposlenih u Parlamentu BiH, piše Birn.

"Kao tajnika Zajedničkih službi zatražio sam provjeru diploma VSS i SSS. Prvi sam ja na popisu. Mi smo najviše zakonodavno tijelo u BiH i tražim provjeru za sve uposlene u Parlamentu BiH", kazao je Vehabović Patriji, ističući da se "prvo u svojoj kući pospremaju stvari."

Priča koju je objavio magazin "Žurnal" otvorila je Pandorinu kutiju o kupovini srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Bosni i Hercegovini. 

Otkriveno je i to da su tri dugogodišnja službenika Policijske uprave Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo imala nevalidne diplome srednje škole.

"Želim kao legalista da, tamo gdje mogu, iniciram provjere diploma", kazao je Vehabović za Patriju.