Zastupnik se odrekao plaće, novac daje studentima i u humanitarne svrhe

draško stanivuković, draško stanivuković, Jelena Trivić, pdp, dokument, nato, letak

Stanivuković je na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini rekao da će biti osnovan fond koji će se na početku puniti sredstvima od njegove zastupničke plaće, kao i "bijelog kruha", na koji u šestomjesečnom periodu ima pravo zastupnik u Klubu poslanika PDP-a u prethodnom mandatu Adam Šukalo.

Odreći ću se zastupničke naknade, a Šukalo "bijelog kruha". Formirat ćemo fond i davat ćemo novac za stipendije studentima i humanitarne akcije, ali i kulturno-umjetničkim društvima, sportskim klubovima i onima kojima je to potrebno. Time pokazujemo da nam je stalo do općeg dobra, a ne osobne koristi, naveo je Stanivuković, kome je Šukalo predao dva zakona koji predviđaju ukidanje "bijelog kruha", a ranije nisu usvojeni u parlamentu.

Stanivuković je rekao da je u medijima pogrešno preneseno da je na Trgu Krajine, gdje se okupljaju predstavnici grupe "Pravda za Davida", javno obećao da će se odreći zastupničkog mandata.

Ja sam govorio o ulasku ili neulasku u Narodnu skupštinu, a ne o odricanju od zastupničkog mandata. Boravak u Narodnoj skupštini ne isključuje izvanparlamentarnu borbu i rad u korist naroda, dodao je Stanivuković i napomenuo da bi mandat, u slučaju da ga se on odrekao, preuzeo netko drugi.

Šukalo je izrazio zadovoljstvo što će Stanivuković u nadolazećem periodu nastaviti njegovu raniju borbu za ukidanje spomenute privilegije.

On je istaknuo da izabrani narodni zastupnici moraju ući u Narodnu skupštinu, jer se borba za istinu i pravdu odvija u parlamentu i izvan njega, odnosno institucionalno i izvaninstitucionalno.

(Srna)