Zastupnici i izaslanici HNS-a traže žurno rješavanje problema u Aluminiju

aluminij, aluminij, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, aluminij, aluminij, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar

Zastupnici HNS-a u Zastupničkom domu i izaslanici HNS-a u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH uputili su predsjedniku Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću, zamjenicima predsjednika i ministrima u Vladi Federacije BiH zahtjev za žurnim rješavanjem problema u Aluminiju d.d. Mostar.

Zahtjev prenosimo u cijelosti:

„Zastupnici Hrvatskog narodnog sabora u Zastupničkom domu i izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine traže od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine žurno rješavanje problema kojima bi se omogućio nastavak rada Aluminija d.d
Mostar. Najavljeno gašenje ove tvrtke za petak 05.07.2019. godine pored gašenja radnih mjesta predstavljalo bi udar sa nesagledivim posljedicama na gospodarstvo cijele Hercegovine.

Ne trebamo ponavljati što bi to značilo za Proračune grada Mostara, HNŽ, FBiH, mirovinski i zdravstveni sustav, poslovanje Željeznica FBiH i mnogih drugih povezanih tvrtki. Bili smo svjedocima kako je nebrojeno puta do sad Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sanirala gubitke i iznalazila rješenja za nastavak rada mnogih posrnulih tvrtki, poput Rudnika uglja, Željeznica, Željezare Zenica, Krivaje itd, te nam se čini kako i ovaj gospodarski div zaslužuje više zalaganja svih članova Vlade Federacije BiH na iznalaženju rješenja za njegov spas.

Napominjemo kako će naš odnos kao zastupnika i izaslanika u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine o drugim pitanjima o kojima bi se trebali izjašnjavat u Parlamentu FBiH ovisit o rješenju ovog pitanja.

Očekujemo vašu potpunu i žurnu posvećenost rješenju nastalih problema u Aluminiju d.d. Mostar".