Zastupnica u Goraždu bocom gađala predsjednicu Skupštine, intervenirala policija

goražde, daliborka milović, edita velić, skupština BPŽ

Tijekom današnjeg zasjedanja Skupštine Bosansko-podrinjske županije odvijala se prava drama kada je opoziciona zastupnica Daliborka Milović fizički nasrnula na predsjednicu Skupštine Editu Velić.
Naime, točka dnevnog reda bila je izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara. Ipak, zbog određenih neslaganja u načinu izbora članova odbora, opoziciona zastupnica Daliborka Milović iz Liberalne stranke povukla je vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine BPŽ Goražde na kaznena odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora za izbor komesara .

Milović potom duži vremenski period nije htjela napustiti govornicu, pa je predsjedavajuća Skupštine u jednom trenutku prekinula sjednicu.

Milović je potom donijela i stolicu i sjela iza govornice. Nije popuštala usprkos razgovorima s drugim članovima svoje stranke. Daliborki Milović se za govornicom pridružio poslanik Mirsad Dizdar (LS) pa su zajedno sjedili iza govornice. Dizdar je počeo dobacivati i prekidati, da bi Jasmin Haznadar, poslanik A -SDA prišao i pokušao ga odgurati iza govornice. Nastala je gužva u kojoj je Milović bocom vode gađala predsjedavajuću Skupštine, nakon čega je ova tražila prekid sjednice i dolazak policije.

Sjednica je potom prekinuta, a u skupštinsku salu je stigla i policija koja je uzela izjave od sudionica ovog nemilog događaja.

https://www.youtube.com/watch?v=nsAoRKYeuB0

(klix.ba)