Zašto Komšić nije odgovorio na Izetbegovićevu ponudu za koaliranjem?

Dragan Čović
...tijekom jučerašnjeg dana odgovoriti na ponudu SDA je li spreman biti treći član koalicije SDA- HDZ, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Izetbegović je nakon sastanka s Komšićem u srijedu kazao da se dva-tri puta sreo s predsjednikom DF-a u posljednih 15 dana i "naravno da je bilo razgovora o mogućnosti koaliranja".

- Dogovorili smo se da to može biti isključivo na bazi jednog jasnog programa koji će brzo omogućiti pokretanje zemlje iz ovog zastoja. Očekujem Komšićev odgovor u naredna dva dana - kazao je Izetbegović.

Do ovog trenutka nije, međutim, priopćeno ni iz jedne ni iz druge stranke je li Demokratska fronta prihvatila ponudu SDA za koaliranjem.

Podsjetimo, predsjednik HDZ BiH i novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, prema medijskim izviješćima prepustio je SDA da izabere partnera koji bi bio treći član "bazične koalicije SDA- HDZ", o čemu je suglasnost postignuta na sastanku čelnika ovih stranaka u utorak, 4. studenog u Sarajevu.

Znači li to što Komšić nije u dogovorenom roku odgovorio na ponudu SDA da je Demokratska fronta odlučila odbiti ulazak u vlast sa Strankom demokratske akcije, ostaje vidjeti.

HMS