FOTO  Zaštita Domovinskog rata i hrvatskih branitelja jesu i ostat će naša trajna obveza

dr. Dragan Čović, branitelji, sastanak

Nasjednici se razgovaralo o braniteljskoj problematici, planu i programu rada ovog odbora, gdje je zaključeno kako se operativni plan Odbora za branitelje mora usvojiti.

Sjednici se pridružio i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH.
Predsjednik Čović se zahvalio ovome Odboru zbog dane podrške svim listama HDZ-a i HNS-a BiH te njemu osobno kao kandidatu predloženom u ime HDZ-a i HNS-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Kao i na njihovu zalaganju u proteklim Općim izborima, gdje je još jednom naglasio kako je HDZ BiH i stranke okupljne oko HNS-a BiH kroz svoj izborni program poslali jasnu poruku vezano za branitelje i braniteljsku populaciju. Probleme branitelja treba pokušati rješiti što prije.

Predsjednik Čović je rekao kako Odbor za branitelje mora imati jasan stav i prioritete kad su u pitanju pregovori i zastupanje braniteljske populacije.
Predstavnici Odbora za branitelje tražili su od predsjednika Čovića da imenovani ljudi koji budu predstavljali branitelje u budućoj izvršnoj vlasti, maksimalno budu na raspolaganju braniteljima i braniteljskoj populaciji.
Sastanku su se pridružili i predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Odbor za branitelje i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata u budućem razdoblju moraju suradnju dignuti na još veću razinu, te odrediti važne datume koji se moraju obilježavati, a vezani su za Domovinski rat. Tražiti ćemo sustavna rješenja i zaštitu prava, te se suprotstaviti pokušajima krivotvorenja povijesne istine o Domovinskom ratu, kao i pokušajima krivotvorenja cjelokupne novije povijesti na području BiH. Zaštita Domovinskog rata i hrvatskih branitelja jesu i ostat će naša trajna obveza. zaključeno je na današnjem sastanku.