FOTO/VIDEO   Započela akademska godina u Centru studiranja u Orašju Sveučilišta Mostar

Mostar sveučilište, Orašje
Dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr. Slavica Juka pozdravila je studente, zaželjela uspješno studiranje, podijelila indexe za oko 80-tak studenata prve godine Socijalnog rada i Novinarstva i održala prvo predavanje.
U Centru studiranja u Orašju otvorena su četiri fakulteta: Filozofski , Fakultet Prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti, Pravni i Ekonomski fakultet sa oko 1.700 studenata. Od ove akademske godine studentima su osigurani moderni uvjeti za izvođenje nastave. Prostor sa amfiteatrom, kabinetima, referadama nalazi se pod istim krovom novosagrađene Srednje škole u Orašju.

-Sa nesmanjenim intenzitetom pokušavamo i u ovom Centru realizirati brojne programe. Za nas koji dolazimo u Orašje kao predavači, to je novi izazov a po broju studenata u Orašju očito je da program nailaze na potporu prije svega onih zbog koji postoji Centar - studenti. Želim pohvaliti i lokalnu zajednicu, prije svega Županiju Posavsku koja je dala maksimalnu potporu ovome projektu jer je osigurala odlične uvjete odvijanja nastave, istaknula je uz ostalo dekanica prof. dr. Slavica Juka. -Na Filozofskom su fakultetu dva studijska programa , preddiplomski studij i studij doškolovavanja. Postoje za prvu, drugu i treću godinu smjerovi Socijalnog rada i novinarstva, za drugu i treću godinu Kroatistika te programi doškolovanja za smjer Socijalni rad i doškolovanje Odnosi s javnošću, pojašnjava administratorica referade fakulteta Ružica Živković.

zupanijaposavska.ba