Zamjenik Dalipagić u službenom posjetu Banja Luci

službeni posjet, Banja luka, saša dalipagić

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić boravio je u službenom posjetu Banja Luci.

Tijekom posjeta, zamjenik Dalipagić je održao sastanak s ministrom prometa i veza Republike Srpske Neđom Trninićem na kojem je, između ostaloga, razgovarano o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd – Sarajevo, međudržavnog mosta s Republikom Srbijom na rijeci Savi kod Rače na trasi ove autoputa, međudržavnog mosta s Republikom Hrvatskom na rijeci Savi kod Gradiške te o drugim infrastrukturnim projektima u Bosni i Hercegovini kao što su Jadransko - jonska autocesta na dionici kroz našu zemlju i pruga Čapljina – Nikšić, kao i o aktivnostima iz područja komunikacija.

Nakon sastanka, zamjenik Dalipagić je u prisustvu veleposlanika Japana u Bosni i Hercegovini Hideyuki Sakamota i direktora Pošta Republike Srpske Miladina Radovića sudjelovao na svečanosti održanoj u Poštama RS-a povodom dodjele grant sredstava u iznosu od 50.000,00 CHF Japanskog specijalnog fonda putem Svjetske poštanske unije (UPU), a u okviru projekta za pomoć u upravljanju rizicima od prirodne katastrofe za Pošte RS-a. Ova sredstva će Pošte RS-a iskoristiti za nabavu generatora i vodenih crpki, koji će olakšati rad i spriječiti velike gubitke u slučaju prirodnih katastrofa.

„Ovim putem se zahvaljujem Vladi i narodu Japana koji svesrdno pomažu Bosni i Hercegovini u raznim djelatnostima, a vjerujem da će se ovim projektom i dodjelom grant sredstava Pošti Republike Srpske poboljšati okolnosti rada poštanskih operatera, posebice pošta Republike Srpske“, istaknuo je zamjenik Dalipagić.

Također, tijekom posjeta Banjoj Luci, zamjenik Dalipagić je u prisustvu veleposlanika Sakamota i direktora Autoputeva Republike Srpske Dušana Topića sudjelovao na svečanosti primopredaje vozila donacije Japana Autoputevima Republike Srpske. Radi se o donaciji u vrijednosti od oko 600.000,00 KM koja je realizirana suradnjom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, odnosno Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Vlade Japana. Predmet donacije su tri specijalizirana patrolna vozila Nissan x-trail s dodatnom opremom i dijelovima.

Tom prigodom zamjenik Dalipagić je istaknuo da je svrha nabave ovih vozila još više povećati nadzor nad sigurnosti prometa za sve korisnike autoputove te još jednom iskazao veliku zahvalnost narodu i Vladi Japana na osiguranoj vrijednoj donaciji.