FOTO  Zahvala dr. Dragana Čovića biračima

HDZ BiH, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, izbori, predsjednički izbori, Opći izbori 2014., dr. Dragan Čović, izbori, zahvala

..., i mene osobno kao kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Svaki Vaš glas, izraz je vašeg povjerenja u HRVATSKI ODGOVOR, HRVATSKI IZBOR, program i kandidate koalicije HDZ BiH i stranaka članica HNS BiH!
Povjerenje koje ste dali HRVATSKOM ODGOVORU koalicije HDZ BiH i stranaka članica HNS BiH velika je odgovornost i obveza za sve nas izabrane kandidate da svojim radom u sljedeće četiri godine ispunimo naša obećanja i Vaša očekivanja na dobrobit hrvatskoga naroda i države Bosne i Hercegovine u cjelini.

Zahvaljujem i svima Vama koji ste dostojanstveno reagirali na očite manipulacije određenih politika koje su nehrvatskim glasovima u izbornom procesu bile usmjerene prema jednom hrvatskom kandidatu, a koje su Vašom zaslugom doživjele težak izborni poraz. Svojim glasovima osujetili ste i spriječili pokušaj očitoga nastavka politike majorizacije i dekonstituiranja hrvatskoga naroda te time na svim razinama onemogućili formiranje tijela vlasti protivno većinskoj hrvatskoj izbornoj volji.

Naša obveza u tijelima vlasti BiH je nastaviti ono što ste Vi započeli svojim glasovima odnosno inicirati i boriti se za takva ustavna i zakonska rješenja koja će u interesu naroda, stabilnosti i budućnosti zajedničke nam države BiH legitimno predstavljanje svakoga naroda učiniti normalnim.

Zahvaljujem na velikoj potpori brojnim organizacijama HDZ-a iz svijeta, našoj sestrinskoj stranci HDZ u Republici Hrvatskoj, ali i ostalim političkim subjektima drugih orijentacija koji su u našem povezivanju oko Hrvatskog narodnoga sabora prepoznali snagu koja ima viziju i može se izboriti za prava hrvatskog naroda u BiH.

Posebno zahvaljujem članovima Izbornog stožera, članstvu i simpatizerima HDZ BiH i stranaka članica HNS BiH okupljenih oko HRVATSKOG ODGOVORA, brojnim volonterima, ali i medijima koji su korektno pratili našu kampanju te svima koji su na bilo koji način pomogli da danas slavimo veliku pobjedu.
Učinit ćemo sve da ne iznevjerimo hrvatski narod kojega ćemo voditi i predstavljati, sve naše glasače i one koji su nam pružili potporu.

Nadamo se kako će naši partneri, stranke koje su dobile povjerenje ostala dva konstitutivna naroda u BiH, kojima i u ovoj prigodi čestitam, prepoznati naš iskreni napor za prosperitet svakoga građanina i naroda u BiH, i da ćemo zajednički raditi u korist demokratske i europske budućnosti Bosne i Hercegovine.
Hvala Vam!