ZABORAVITE NA UŽIVANJE NA OTVORENOM Bit će snijega, susnježice i puno kiše

vrijeme, vrijeme u BIH, kiša, nevrijeme, meteoalarm, vremenska prognoza, cipele, vodonepropusne cipele, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, svibanj, kiša, vremenska prognoza, ciklona, kiša, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, BIH, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ljeto, vrućina, kiša, vremenska prognoza, jesen, kiša, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , meteoalarm, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , vremenska prognoza, zahlađenje, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, proljeće, ljeto, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, kiša, snijeg, vrijeme, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, promjena vremena, vremenska prognoza, meteoalarm, oluja, nevrijeme, olujno nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Jablanica, nevri

Danas u ranim jutarnjim satima slabe padaline u Hercegovini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U nizinama većinom kiša, u višim područjima snijeg, s tim što će u Bosni i u nizinama kratkotrajno padati snijeg i susnježica. Tijekom dana u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 3 i 2 , na jugu Hercegovine od 2 do 6 stunja Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 °C, na jugu do 15 stupnjeva Celzijusa.

U subotu, 4.04.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno. Poslije podne se očekuje kiša. Jače padaline u noći na nedjelju. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera, u noći u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između - 4 i 2 , na jugu Hercegovine od 2 do 6 stupnjeva Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 stepeni Celzijusa.

U nedjelju, 5.04.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Očekivana količina padalina je između 20 i 50 litara po metru četvornom. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 , na jugu Hercegovine od 4 do 8 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 13 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak, 6.04.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima slab snijeg je moguć i u nizinama. Vjetar umjerene jačine, prije podne sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 2 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 7 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 11 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.