Zabilježena 22 razgovora između Jerke i Zijada uoči terorističkog napada na Tadića

teroristički napad, ivo tadić, Jerko Ivanković Lijanović
...u Zenici koji je preživio pukom slučajnošću u atentatu koji su lokalne vlasti nastojale prikriti.  Kako doznaje Dnevnik.ba od službenog neimenovanog izvora, Lijanović je saslušan u Tužiteljstvu BiH u svojstvu svjedoka prije dva tjedna a nije isključeno da bude osumnjičen za ovaj teroristički napad. Naime, uvidom u telefonske razgovore pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) otkrili su da je navodni naručitelj podmetanja eksplozivne naprave bio Zijad Dervišević koji je na posljednjim izborima bio na listi Boljitka braće Lijanovića za Srednjobosansku županiju, a gdje su pak sve bošnjačke stranke i Lijanovićeva NS RzB uspostavili vlast bez predstavnika Hrvata, kontaktirao uoči podmetanja bombe upravo s Jerkom Lijanovićem.

Zabilježena su 22 razgovora između Jerke i Zijada, uz kojega je su još uvijek u pritvoru i Amel Sefer iz Travnika te Saša Bonić iz Zenice.


Prema navodima bliskih istrazi Jerko Ivanković Lijanović je demantirao povezanost s podmetanjem eksplozivne naprave. No, istražiteljima je posebice sporno što je veliki broj razgovora takozvani ministar za poticaje u federalnom resoru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavio sa svojim naručiteljem atentata na zastupnika Tadića imao u kratkom vremenskome roku u danima što su prethodili podmetanju eksplozivne naprave.

U cijelu istragu uključen je i napad na Zoru Ivankovića, zastupnika Lijanovićeve stranke u Ze-Do županiji koji je pretučen ispred svoga ulaza jer je vjerojatno pri izboru izaslanika za Dom naroda glasovao za HDZ BiH.
Također, u lancu osumnjičenih je i Vladimir Papilovski, poznati trgovac oružjem i pripadnik ratne terorističke organizacije 'Ševa' koje su pogubile Nedžada Ugljena te pokušale atentat na Sefera Halilovića. Njega se svojedobno dovodilo u svezu i s atentatom na pokojnog doministra unutarnjih poslova Federacije BiH Jozu Leutara.


Istina, i Narodna stranka Radom za boljitak se odmah ogradila od terorističkog napada! Učinio je to ovoga puta brat Mladen, jer je Jerko bio zauzet davanjem iskaza Tužiteljstvu BiH.