Za vikend promjena vremena

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su slijedeće vrijednosti:

Bjelašnica 10 °C;
Ivan Sedlo i Sokolac 22;
Neum i Srebrenica 24;
Sarajevo, Bihać i Bugojno 25;
Tuzla, Livno i Sanski Most 26;
Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce, Goražde, Prijedor i Zenica 27;
Banja Luka, Bijeljina i Zvornik 28;
Mostar, Stolac i Trebinje 30 °C.

PROGNOZA VREMENA ZA SUBOTU

Sutra u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Poslijepodne se očekuje naoblačenje sa sjeverozapada koje će zahvatiti Bosnu i donijeti kišu. Padavine se prvo očekuju u sjeverozapadnom dijelu Bosne, a do kraja dana i u ostalim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano, naoblačenje se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab, poslijepodne i umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Krajem dana se očekuje naoblačenje. Jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna temperatura zraka oko 26 °C.

Nedjelja
U nedjelju oblačno sa kišom u većem dijelu zemlje. Na jugu se padavine očekuju poslijepodne. Više padavina poslijepodne i u noći na ponedjeljak. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, na jugu od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15, na jugu zemlje od 18 do 22 °C.