Za HDZ Federalna tv propagandno oružje Kaplana i njegovih batinaša

HDZ BiH, Stolac, FTV
... na koji pojedini javni servisi u Bosni i Hercegovini, u prvom redu Federalna televizija izvještavaju o nasilnom prekidu izbora u općini Stolac, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-U sinošnjoj emisiji Mreža, na Federalnoj televiziji rečeno je niz laži i neistina oko nereda i nasilno prekinutih izbora 2. listopada 2016. u općini Stolac. Možemo reći da su unaprijed dogovorenu priču, odnosno laži koje su iznesene u prilogu od strane članova Inicijative za Stolac, sami i dokazali objavom fotografije na kojoj se hvale da su umreženi, i to neposredno prije snimanja. Najveći broj govornika su bili upravo članovi Inicijative za Stolac koji se i nalaze na objavljenoj fotografiji. Među govornicima su i trojica kandidata za Lokalne izbore 2016. ispred Inicijative za Stolac, Salmir Kaplan, Demir Mahmutćehajić i Ahmet Ljubović, za koje je već poznato da je PU Čapljina protiv njih podnijela Izvješća o počinjenim kaznenim djelima Županijskom tužiteljstvu u Mostaru. Napominjemo, već spomenuta trojica stolačkih „političara" izvršila su fizički napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, Ivicu Perića i člana biračkog odbora, Marija Raguža, stoji u priopćenju stolačkog HDZ-a.

-Žalosno je kako se javni mediji koriste u ovakve svrhe i kako se na ovaj način radi pritisak i na Središnje izborno povjerenstvo u trenutku kada se treba donijeti odluka o ponavljanju izbora u općini Stolac, dodaje se u priopćenju.

HDZ BiH Stolac poziva građane da ne nasjedaju provokacijama propalih političkih ambicija, osobito da ne vjeruju glasinama i lažima koje dolaze iz krugova oko Salmira Kaplana i Inicijative za Stolac, koji svoje rušilačko i nasilno ponašanje prebacuju na nevine ljude.

Općinski odbor HDZ BiH Stolac poziva Središnje izborno Povjerenstvo da u okviru svojih zakonskih ovlaštenja donese žurne mjere o datumu održavanja novih Izbora, te isključivanju iz izbornog procesa svih onih koji su nedjeljne izbore u Stocu prekinuli na najgrublji način.

Ponavljaju kako će Općinski odbor HDZ BiH Stolac poduzeti sve potrebne mjere da s nadležnim institucijama osigura uvjete za nesmetano održavanje demokratskih izbora u općini Stolac./HMS/