Za domaćinstva struja skuplja 47,4 posto?

struja, elektroprivreda, električna energija, poskupljenje, struja, Elektroprivreda HZHB, struja, FERK, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, energetska zajednica, sankcije, BIH, nevrijeme, električna energija, Vlada FBiH, struja, struja, proizvodnja
Predsjednik Upravnog odbora Saveza Gordana Bulić rekla je da su prevareni sudionici javnih rasprava, koje je organizirala Regulatorna komisija za električnu energiju FBiH /FERK/, a povodom zahtjeva "Elektroprivrede BiH" za korekciju cijena.

"Uvijek je spominjan samo prosječni rast cijena od 13 posto do 21 posto kojim bi se osigurao potrebni ukupni prihod da 'Elektroprivreda' ne bude u gubitku", rekla je Bulićeva "Dnevnom avazu".

Prema njenim riječima, da bi se namaklo prosječno povećanje cijena od 21 posto, "Elektroprivreda" je zatražila da domaćinstvima, koja čine 50 postoukupne potrošnje struje, ovaj energent poskupi 47,4 posto.

Bulićeva navodi da nitko ne zna koliko poskupljenje će odobriti FERK, te dodaje da će biti previše ako to bude i 30 posto, jer građani, u sadašnjoj situaciji, mogu podnijeti povećanje od 12 do 13 posto.

Srna