Vremenska prognoza za slijedeća četiri dana

vremenska prognoza, vrijeme, prognoza, vremenska prognoza, BIH

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U cijeloj Bosni i Hercegovini prevladavati će umjerena naoblaka u petak. U Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U subotu se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme u cijeloj zemlji. Slaba kiša je moguća na području Hercegovine, jugozapada i centralnih područja Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.