Vozio majku u Njemačku, a čim su došli na granicu, carinik je rekao starici da izađe iz kola i skine donji veš

granica, ilegalci, uhićenje, granična policija, štrajk, Hrvatska, BIH, Maljevac, marihuana, šverc droge, karlovac, uhićenje, granična policija, granica, krijumčarenje ljudi, Ljubuški, kazna, imigranti, krijumčarenja imigranata, Granična policije BiH, Sipa, mirovina, Isplata mirovina, Granična policije BiH, granična policija, uhićenje, Granična policije BiH, granična policija, uhićenje, granična policija bih, granična policija, krijumčarenje, krijumčarenje ljudi, Granična policije BiH, granična policija, oglas, granična policija bih, Granična policije BiH, Granična policija Izačić, granična policija, Neum, eksploziv, cigarete, granična policija bih, granična policija, natječaj za posao, granična policija bih, granična policija, Granična policije BiH, granična policija bih, granica, granična policija bih, granica, Granična policije BiH, granična policija, granična policija bih, emigranti, Posušje, granična policija, Granična policije BiH, Mostar, Doljani, MGP Doljani, G

...carinici su u saradnji sa graničnom policijom spriječili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 eura. Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji njemački državljanin turskog porijekla. On je vozio "Mercedes" njemačkih  oznaka.

U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima njemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, njemački državljanin. Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu, tijekom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sjedišta, pronađena dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 eura, zamotana u aluminijumsku foliju.

To je bio dovoljan razlog za osobni pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 eura. S obzirom da je vozač izjavio da nema nikakve veze sa pronađenim novcem, kao i to da nije znao da njegovi saputnici sa sobom nose toliku sumu neprijavljenih deviza, majci i sinu je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura.

Ostatak novca je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima. Uprava carina neprestano apelira na putnike da prijave svaku sumu iznad 10.000 eura, kako na izlazu tako i na ulazu u zemlju, što je vidno istaknuto na svim našim graničnim prijelazima. 

avaz.ba