Vlč. Maršić: Ja se ne bojim i neka vlasnik puca, samo da pazi da ne promaši

crkva

Na ulazu u crkvu kojaje u ratu minirana i sravnjena sa zemljom, nakon rata ponovno sagrađena, a nalazi se u središtu Dervente, prije dvije godine izgrađen je ugostiteljski objekt “Imperija”, a župnik, vlč. Filip Maršić, uputio je i pismo visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku, kojim moli njegovu intervenciju kako bi konačno bio uklonjen ovaj bespravno izgrađeni ugostiteljski objekt.

Župnik Maršić još se prije dvije godine službeno žalio općinskim vlastima u Derventi, a do sada je doneseno čak šest rješenja o uklanjanju objekta. Zadnje je izdalo 15. veljače ove godine Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, u kojem je naređeno da u roku od trideset dana predmetni objekt bude uklonjen.

 - Vlasniku “Imperija” rješenje je uručeno tek 26. veljače, samo da bi se proces odugovlačio.

To znači da je objekt trebao biti srušen 28. ožujka, što nije učinjeno. Od odgovorne osobe čuo sam da je vlasnik “Imperija” podmićivao neke osobe kako objekt ne bi bio srušen, mislim da je do sada u tu svrhu sigurno dao oko 30.000 maraka.

I meni je također prijetio, govorio da će me ubiti. Ja se ne bojim i govorio sam da puca, samo da pazi da ne promaši. Načelnica Odjela za prostorno uređenje općine Derventa Ljubica Bećarević, u svojem dopisu ombudsmanu za ljudska prava obećala je da će se poštovati propisani rokovi, kazao je vlč. Maršić, koji u sakristiju sa stražnje strane crkve i dalje može ući jedino kroz ugostiteljski objekt, dakako, ako ga gazda ne ubije.

slobodna dalamcija