Vlasti BiH pojačat će akcije protiv terorizma

pritvor, teroristički napad, policija, Sipa, policija, grobnica, oružje, uhićenja, policija, sipa uhićenje, Sipa, uhićenje, ratni zločin, Sipa, akcija, Mostar, policija, akcija, knjige, Sipa, pljačka, Sarajevo, bomba, Sipa, uhićenje, vehabije, policija, akcija, sipa uhićenje, bomba, supruga, djeca, taoci, Mostar, uhićenje, droga, policija, Hercegovina, uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, utaja poreza, Milenko Trifunović, Sipa, prilikom pretresa i uhićenja, protuavionski top, veću količinu oružja, Sipa, sipa uhićenje, Mostar, ratni zločini, silovanje, Livno, Sipa, uhićenje, sipa uhićenje, Mostar, uhićenje, ratni zločin, teroristi, BIH, Vatikan, eu, Balkan, dojava, Sipa, BIH, terorizam, Sipa, uhićenje, sipa uhićenje, ratni zločin, gradonačelnik Budve, uhićenja, Crna Gora zemlja, Bijeljina, terorizam, Mostar, Policijski dužnosnici, sigurnost, Sipa, crna kronika, terorizam, Sipa, ratni zločini, foča, Sipa, ratni zločin, ratni zločini, Sipa, sipa uhićenje, Sipa, Sipa, Sipa, PDV, kinezi

Kako je priopćeno iz Državnog odvjetništva BiH dogovoreno je da se što prije intenzivira rad Operativne skupine za borbu protiv terorizma, a direktor SIPA-e će osigurati prostorije i logistiku za njihov rad.

U Bosni i Hercegovini se do kraja godine očekuje niz aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije, priopćeno je nakon sastanka. Pri tome je pojašnjeno kako je povećana pozornost agencija za provođenje zakona u praćenju i procesuiranju državljana BiH koji su se borili na stranim ratištima na strani terorističkih organizacija u Siriji i Iraku.

Državni odvjetnik Salihović, ravnatelj SIPA-e Stanić i ministar Mektić pozitivno su ocijenili napredak BiH u borbi protiv terorizma, koji je pohvaljen i u izvještaju State Departmenta. Najavili su dodatno jačanje policijskih kapaciteta za borbu protiv terorizma i sprečavanju aktivnosti koje imaju veze s terorizmom.

Prema procjenama sigurnosne agencije u BiH, oko 130 osoba iz BiH se bori na strani terorističke organizacije Islamske države i drugih srodnih organizacija u Siriji i Iraku. Posljednjih mjeseci intenziviran je povratak radikalnih islamskih boraca s ratišta i njihovo procesuiranje pred Sudom BiH koji im na temelju nagodbi s Državnim odvjetništvom uglavnom dodjeljuje zatvorske kazne od godinu dana.

Hina