Vlada HNŽ-a utvrdilla : Šteta nakon nereda 390 tisuća KM

Mostar Neredi
...o izvršenju proračuna, koji će biti upućeni u daljnju skupštinsku proceduru.

Također, Vlada je razmotrila Informaciju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo o pričinjenoj materijalnoj šteti na objektima Vlade, drugih tijela županijske uprave i Skupštine HNŽ-a s elaboratima procjene štete koju su sačinili sudski vještaci, a u kojoj je navedeno kako ukupna šteta iznosi 390 000 maraka, priopćeno je iz županijske Vlade.

Na današnjoj sjednici Vlada je, nakon provedene natječajne procedure, donijela odluku o imenovanju Salke Demića, dipl. pravnika iz Mostara, za zamjenika županijskog javnog pravobranitelja u Županijskom javnom pravobraniteljstvu HNŽ-a. Ova odluka bit će upućena Skupštini HNŽ-a na potvrđivanje.

Usvojene su i redovite odluke o utvrđivanju visine naknade za topli obrok za mjesec ožujak svim korisnicima koji primaju plaću iz županijskog proračuna u iznosu od 8,5 maraka i o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća u iznosu od 477 maraka.

Vlada je usvojila Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ-a za 2014. godinu, te je razmotrila i prihvatila informaciju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo o ostvarenim rezultatima razminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području HNŽ-a za 2013. godinu, stoji u priopćenju.

FENA