Vjekoslav Bevanda se sastao s izaslanstvom austrijskog Saveznog ministarstva za Europu

Vjekoslav Bevanda, HDZ BiH

...HDZ BiH Vjekoslav Bevanda, primio je danas veleposlanika Austrije Nj.E. Martina Pammera i visoko izaslanstvo austrijskog Saveznog ministarstva za Europu, integracije i vanjske poslove, dr. Jana Kickerta, političkog direktora veleposlanika i dr. Johanna Sattlera, voditelja Odjela za Balkan.

Sastanak je održan u Domu HDZ BiH u Mostaru.
Visoko izaslanstvo je čestitalo izbornu pobjedu HDZ-a i HNS-a BiH na proteklim Općim izborima u Bosni i Hercegovini, te istaknulo iskreno austrijsko zanimanje i podršku učinkovitom rješavanju hrvatskog pitanja u BiH i budućnosti države uopće.
Tijekom susreta razmijenjena su mišljenja o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, nakon provedenih Općih izbora. Predsjedatelj Bevanda je rekao da se nada da će se vlast vrlo brzo formirati i da će BiH ubrzano krenuti europskim putem.

Predsjedatelj Bevanda se zahvalio Austriji na kontinuiranoj i nesebičnoj potpori Bosni i Hercegovini te istaknuo da su HDZ i HNS BiH iskazali želju za brzim formiranjem vlasti na svim razinama, te da zbog toga vodimo intezivne pregovore u kojima se vodimo izbornim programom HDZ-a i HNS-a BiH, a to je sedam točaka, što je zapravo sedam odgovora na pitanja od životne važnosti za budućnost Hrvata i BiH kao države. Hrvatski odgovor kroz sedam točaka zalaže se za: novi federalni ustroj BiH koji će jamčiti istinsku ravnopravnost hrvatskog naroda; kandidatski status za Europsku uniju (EU) u sljedeće četiri godine; gospodarski rast i razvoj; pravna država; odlučna borba protiv korupcije i kriminala; socijalna pravednost te zaštita dostojanstva i prava branitelja Domovinskog rata.
„Hrvati su od 1991. godine, pa na dalje opredjeljeni za ovu državu, za Bosnu i Hercegovnu. To je naša država u kojoj moramo biti jednakopravni, i da nam nitko ne bira naše predstavnike, kako se više nikad ne bi dogodilo da netko s dvije tisuće glasova bude predsjednik u F BiH" rekao je Predsjedatelj Bevanda.