Visoki dužnosnici SDA se potukli na sprovodu Esada Šute?

salmir kaplan, Federacija BIH, federalna vlada, sda, SDA BIH, Stolac, salmir kaplan, samir kaplan, Stolac, samir kaplan, Stolac, izbori, salmir kaplan, Stolac, salmir kaplan, suđenje, K. Perić
...Salmir Kaplan, bivši federalni ministar kulture i zastupnik u Federalnom parlamentu, i Zlatko Hadžiomerović, aktuelni ministar prosvjete, kulture i športa HNŽ-a, a koji nastoji zadržati mjesto predsjednika OO.

Naime, dok traju izbori u SDA uoči Kongresa, slučaj koji se dogodio u četvrtak u Blagaju ukazuje na dubinu raskola. Nije poznato u ovoj fazi kojoj frakciji unutar SDA koji pripada te koga će podržati u borbi za mjesto predsjednika SDA. Naime, kako saznaje Avaz, ova dvojica visokih dužnosnika SDA izazvala su zgražanje brojnih Mostaraca i Hercegovaca, jer su se verbalno sukobili, i to na sahrani profesora Esada Šute. Njihovu svađu, koja je umalo prerasla u fizički obračun, nasreću, prisutni su prekinuli, a, kako saznaje Avaz iz izvora bliskih SDA, nakon pokopa uslijedila je ozbiljna rasprava nekolicine članova Gradskog i Županijskog odbora, koji namjeravaju alarmirati vrh stranke da obojicu kandidata za OO Stolac uklone.

U izjavi za "Avaz" Hadžiomerović je kazao kako on nije bio akter tuče s Kaplanom, ali tvrdi da je njegov stranački kolega na sahrani nasrnuo na "nekoga" u masi.

- Ja sam malo pojak čovjek, 120 kilograma, tako da mene ne smije ni napasti. Čuo sam da je nekom momku prilazio i prijetio, ja nisam bio ni blizu njega. Čovjek, ako je obrazovan, mora malo voditi računa o riječniku, ali, inače, on vrlo ružno priča - kazao je Hadžiomerović. Kaplan nije odgovarao na pozive novinara.

Hadžiomerović i Kaplan imaju "povijest" sukoba. Tijekom sjednice Predsjedništva SDA u prosincu prošle godine Hadžiomerović je otvoreno prijetio Kaplanu da će mu "iščupati grkljan i psovao mu majku".