Više uhićenja na graničnim prijelazima BiH

Granična policija
... Kozarske Dubice pri kontroli vozila sa prikolicom kojim je upravljao bh. državljanin Č. E. (1960.) utvrdili da prevozi polovne kućanske stvari i mašine porijeklom iz Švicarske i da ne posjeduje dokumentaciju o plaćenim carinskim dadžbinama.

Vozač je policijskim službenicima ponudio 100 švicarskih franaka u zamjenu da ne poduzimaju mjere iz svoje nadležnosti koje se odnose na sankcioniranje postojećeg carinskog prekršaja. Prema naredbi tužitelja Tužilaštva BiH novac je privremeno oduzet, izvršena je kriminalistička obrada nad vozačem kombija zbog postojanje osnova sumnji da je počinio kazneno djelo "davanje mita", nakon čega je u 17,50 sati zajedno sa vozilom sa prikolicom i stvarima predat pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Pripadnici Postrojbe granične policije Gradiška su 29. prosinca 2013. godine na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška uhitili G. Z. (1974.) po tjeralici Granične policije BiH zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo "organizirani kriminal" u vezi sa kaznenim djelom "krijumčarenje ljudi".

Državljanin BiH, G. Z. je isti dan predat pripadnicima Sudske policije Suda BiH na dalje postupanje.

Policijski službenici Postrojbe granične policije Kamensko su 29. prosinca 2013. godine na izlazu iz BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko u 13,48 sati uhitili državljanku Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske Lj. P. ( 1975.), po potrazi Općinskog suda u Livnu zbog postojanja osnova sumnji da je počinila kazneno djelo "pronevjera u službi". Lj. P. je isti dan predata službenicima Sudske policije Hercegbosanske županije.

Pripadnici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo su 28. prosinca 2013. oko 15, 15 sati na letu za Ljubljanu pri kontroli državljanina Republike Turske utvrdili da posjeduje falsificiranu putnu ispravu. Izvršenim pregledom lica pronađena je njegova orginalna putovnica na osnovu koje je utvrđen stvarni identitet ovog državljanina Republike Turske. Y. A. C. (1972.) je uhićen, a sporni dokument privremeno oduzet. Y. A. C. će tokom današnjeg dana biti predat tužitelju Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu "falsificiranje isprave", priopćeno je iz Granične policije BiH.

Policijski službenici Postrojbe granične policije Bijeljina su 28. prosinca 2013. godine na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača, oko 15,30 prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke "renault megan" utvrdili krivotvorene registracijske pločice Švicarske.

Po nalogu tužitelja Okružnog tužilaštva Bijeljina sporne pločice su privremeno oduzete, a protiv vozača državljanina Švicarske i Srbije G. B. ( 1956.) će biti podnijet Izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "krivotvorenje isprave".

Pripadnici postrojbe granične policije Gradiška su 27. prosinca 2013. godine oko 18 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, na ulazu u BiH uhitili državljanina Republike Srbije i Bosne i Hercegovine L. P. (1972.) jer je utvrđeno da je za njim raspisana tjeralica po naredbi Osnovnog suda Modriča zbog kaznenog djela "silovanje". L. P. je isti dan u 20, 25 sati predat službenicima Sudske policije Banja Luka na dalje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.