Vijeće ministara BiH danas o privremenom financiranju institucija BiH

vijece ministara bih
... godine, čiji je predlagač Ministarstvo financija i trezora.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda u utorak je kazao novinarima da su pripremili tu odluku, kao odgovorni ljudi, „kako ne bismo došli u situaciju da nemamo usvojen budžet, ali ni odluku o privremenom financiranju".

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za europske integracije u vezi s upravljanjem procesom europskih integracija kao i Informaciju o održanom drugom sastanku Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Europske unije i BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i imenovanje vršitelja dužnosti generalnog tajnika Vijeća ministara BiH, zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i zamjenika direktora Granične policije BiH.

Za danas je najavljeno održavanje dvije sjednice Vijeća ministara BiH, a na predloženom dnevnom redu druge sjednice je, između ostalog, Informacija o provedbi Okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH; Informacija o aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH u prihvatu državljana BiH koji se vraćaju iz Savezne Republike Njemačke u BiH na osnovu Europskog hitnog putnog lista za povratak (EU - Laissez Passer).

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osoba koja prijavljuju korupciju u institucijama BiH te Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o dopunama Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH.