Vijeće ministara BiH danas o policijskim službenicima i migrantskoj krizi

Vijeće ministra BiH, bijeli kruh, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministra BiH, Vijeće ministara, trošarina na naftu, trošarine, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara BiH

... koji bi danas na sjednici trebalo razmatrati Vijeće ministara BiH. Osim toga na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o usvajanju politike plaća i naknada u institucijama BiH za razdoblje od 2019. do 2022. godine kao i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenim u bh. institucijama za 2019. godinu, a te dokumente pripremilo je Ministarstvo financija i trezora.

Državni ministri stav bi trebali dati i na Prijedlog odluke o višegodišnjem kapitalnom projektu - kupovina, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje objekata za diplomatsko-konzularna predstavništva BiH na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH pripremilo je Prijedlog odluke o usvajanju Politike upravljanja zračnim prostorom o čemu će također biti riječi na sjednici Vijeća ministara BiH.

Bit će razmatrane i informacije o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH te o u vezi sa stanjem sigurnosti u zemlji u kontekstu pojačane migrantske krize, a te informacije na razmatranje je dostavilo Ministarstvo sigurnosti. Također ministri će biti upoznati s odgovorom Europske komisije na upućenu molbu za razmatranje pomoći Europske unije Bosni i Hercegovini u vezi s migrantskom krizom.

FENA