Veži konja gdje ti aga kaže

HVO postojavanje

... i velikobošnjačkih ekstremista, je donijela odluku o uvođenju nacionalnih sankcija hrvatskom narodu u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ).

S obzirom da je Vlada Federacije BiH počela donositi mjere koje nisu predviđene Ustavom i zakonom Bosne i Hercegovine, povijesno nas pamćenje opominje da se prisjetimo vremena koje je 1839/40 opisao Matija Mažuranić u svom putopisu „Pogled u Bosnu" (http://ebooks.antikvarne-knjige.com/pogled-u-bosnu/). Odnos islamske većine prema kršćanskoj manjini u tadašnjoj BiH nije se promijenio ni za jotu u svojoj nakani, metodologiji i konačnom cilju. Tadašnja politika muslimanskih vlastodržaca može se opisati s dvije rečenice koje su ostale upamćene u hrvatskoj narodnoj predaji: „Pognutu glavu sablja ne siječe", te „Veži konja gdje ti aga kaže".
Sankcije koje je donijela Vlada Federacije BiH hrvatskim braniteljima ZHŽ-a, izričito traži da hrvatski branitelji u ZHŽ-u bespogovorno prihvate neustavno, nezakonito i jednonacionalno oduzimanje stečenih prava u Domovinskom ratu ili će im, u suprotnom, bošnjačka Vlada Federacije BiH zaustaviti mjesečna primanja i na taj način onemogućiti egzistenciju njima i njihovim obiteljima. Stoljetni mentalitet pod okupacijom Osmanlijskog carstva i metodologija koja je ostala iz doba Bosne i Hercegovine pod Osmanlijama postalo je osnovno političko sredstvo Bošnjaka u odnosu prema hrvatskom narodu u BiH.

Danas, 170 godina kasnije, velikobosanski i velikobošnjački ekstremisti iz SDP-a BiH i SDA su zanemarili jednu vrlo bitnu činjenicu - kako Bosna i Hercegovina nije pod turskom okupacijom, kako se nalazi na prostorima zapadnokršćanske civilizacije te kako njihov status žrtve koja je proizvod velikosrpske agresije sve vidljivije poprima oblik tiranije prema hrvatskom narodu u BiH, izlazi iz okvira ustava i zakona i pretvara se u nasilje većinskog bošnjačkog naroda prema manjinskom hrvatskom narodu u BiH.

Višestoljetni proces pretvaranja vjere u bošnjačku naciju, poistovjećivanje bošnjačke nacije s bosanskom državom, pretvaranje hrvatskog i srpskog materinskog jezika u bosanski jezik, svojatanje višestoljetne kulture hrvatskog i srpskog naroda pod bošnjački povijesni identifikacijski kod je i dovelo odnose triju bh. naroda na razinu međunacionalnih ratova iz kojih su iznikle tri nacionalne vojne komponente koje su uspjele obraniti svoje nacionalne interese u BiH.

Ono što bošnjački ministar, Zukan Helez, zajedno s bošnjačkim ekstremistima koji ga podržavaju, nije uspio razumjeti jest kako nikakve obustavljene invalidnine ili nezakonite sankcije neće prisiliti hrvatski narod u BiH da se povinuje i pokorava velikobošnjačkim vlastodršcima u Sarajevu.

Ono što nas, hrvatske branitelje u BiH, suštinski zabrinjava jest kako se, bez prolijevanja krvi, odvojiti od izrazito neprijateljskog naroda koji koristi svaku moguću priliku kako bi urušio ugled, nacionalnu jednakopravnost i ekonomsku stabilnost hrvatskog naroda u BiH.

Nakon Rezolucije o BiH koju je donijelo Vijeće Europe i međunarodni protektorat nad Bosnom i Hercegovinom sve više uviđa kako političko Sarajevo planira i provodi nasilje nad kolektivnim pravima hrvatskog naroda u BiH, i mi, hrvatski branitelji u BiH, ćemo inzistirati da u budućem Ustavu Bosne i Hercegovine bude što manje dodirnih točaka između bošnjačkog i hrvatskog naroda, budući da ne želimo zasnivati svoju budućnost i budućnost svoje djece na stalnom oprezu hoće li netko potkopavati naša kolektivna prava, i ničim utemeljeno kvalificirati nas fašistima i separatistima. Vođeni starom narodnom izrekom „Samo stoka nema granica", i svjesni kako su upravo granice očuvale narode i ljude kroz povijest, mi, hrvatski branitelji u BiH, nikada nećemo dopustiti da granice teritorija koje smo obranili u Domovinskom ratu postanu kolonija za financijsko izrabljivanje u korist velikobosanskih ili velikobošnjačkih političkih ciljeva.

Svakom, iole politički upućenom čovjeku Bosne i Hercegovine, je očigledno kako u općinama i županijama/kantonima u kojima su Bošnjaci u većini Hrvati ne mogu ostvarivati kolektivna prava, zbog čega se svakodnevno masovno iseljavaju na prostore koje je u Domovinskom ratu obranio HVO ili u Republiku Hrvatsku i samo je pitanje vremena kada će se Bosna i Hercegovina urediti prema načelu etnički naseljenih prostora u Bosni i Hercegovini.

Zadnja odluka Vlade Federacije BiH (koja je ustvari nacionalna ucjena/ultimatum jednog naroda prema drugom) daje nam u potpunosti za pravo da promišljamo kako ćemo bez svog nacionalnog teritorija i nacionalnog proračuna biti osuđeni na budućnost bez egzistencije, koja će hrvatski narod u BiH ponovno povesti u iseljenički egzodus, što je konačni cilj ovakve bošnjačke politike prema hrvatskom narodu u BiH.


Koordinacija udruga proizišlih
iz Domovinskog rata