Vehabije kreću na Sarajevo, istjerati šejtana!

Na portalima islamskih organizacija i FB-u,objavljeno je i pismo Nađe Dizdarević koja, zajedno s udruženjem „Solidarnost" iz Bihaća organizira ove prosvijede, piše sarajevski list San.

... Do sada smo srcem osudili kidnapiranje brata Abu Hamze pa se broj onih koji su imali sličnu sudbinu iz dana u dan povećavao i još se povećava. Osudili smo srcem i nelegalno oduzimanje državljanstva, pa je samo u prošlom mjesecu otkazano gostoprimstvo u BiH i izbrisano iz evidencije više od 120 braće Arapa. Iz dana u dan naša osuda srcem se pretvara u nezainteresiranost, a broj žrtava borbe protiv islama i muslimana svakodnevno se povećava. Mi i dalje šutimo i čudimo se - stoji u otvorenom pismu Nađe Dizdarević naslovljenom sa „Muslimani, ujedinite se".

- Ovim pismom pozivam sve muslimane da se probudimo, da se ujedinimo i sve ono oko čega se razilazimo da ostavimo po strani, jer sada imamo pametnijeg posla. Hajde da se udružimo u ovom poslu, da nam ovo bude prilika da šejtana tjeramo i dušmanima pokažemo da smo mi ipak jedinstveni u borbi protiv zuluma nad bilo kojim muslimanom - kaže se dalje u pismu.

Nađa Dizdarević je poznata ovdašnjoj javnosti i po tome što se godinama lažno predstavljala kao supruga Omara Boudela Hadža, koji je 2001. godine kao član „alžirske šestorke" uhićen u Sarajevu, amaričke vlasti su sve njih odmah prebacile u Guantanamo, zatvor za teroriste Guantanamo. Vraćen je prošle godine u Sarajevo zajedno s još četiri člana te grupe i, kako saznaje list, sa Nađom Dizdarević se uopće ne viđa.

Prema određenim izvorima, vehabijska zajednica u našoj zemlji uveliko se priprema za skup u subotu i iz mnogih mjesta organizirano će autobusima doputovati. Navodno, dolazak su najavile i vehabije koje žive u Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i nekim drugim državama, a organizaciju su na sebe preuzeli Mirsad Čekanović koji živi u švicarskom Lucernu, Mirsad Ramić iz američkog grada Kentakija, Zekerijah Mulamustafić iz Janje koji živi u Beču...