FOTO  Večernjakov pečat: Husein Smajić osoba godine u BiH

večernjakov pečat, Kolinda Grabar Kitarović, Dodik i Čović

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je, prilikom otvaranja večerašnje manifestacije, kazao kako je "Večernjakov pečat" okupio pripadnike svih nacionalnosti.

"Prijatno je biti večeras ovdje ne samo zato što je Mostar lijep grad i okupili smo se ovdje u prijatnoj atmosferi. Povod je dobar, afirmacija ljudi koji su nešto napravili za sebe i za druge u protekloj godini. Predsjedništvo BiH je sa zadovoljstvom prihvatilo da bude pokrovitelj događaja. Nadam se da ćemo svi skupa uživati na ovoj večeri", kazao je Ivanić i službeno otvorio večerašnju manifestaciju.

Nagrade su dodijeljene u kategorijama Osoba godine u svijetu, Ponos BiH (Heroji poplava), Ponos BiH (Humanist godine), Ponos BiH (Uspjeh godine), Međupolitički dijalog, Lokalni lider, Sportaš godine, Osoba godine u regiji, Znanost, Kultura, Gospodarstvo, Međureligijski dijalog, Naše gore list i Osoba godine u regiji.

U zabavnom dijelu Pečata nastupili su Toto Cutugno, Mate Bulić te Hari Mata Hari, uz Revijalni orkestar iz Novog Sada kojima je ravnao maestro Fedor Vrtačnik i Akademski pjevački zbor Pro musica pod vodstvom don Dragana Filipovića te nastup mostarskih balerina Arabesque.