Večeras nas očekuje kiša, snijeg i pad temperatura

kiša

Od poslije podnevnih sati i tijekom noći na srijedu očekuje se da se granica snijega spusti i do 500 metara nadmorske visine, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Većinom će pasti između 15 i 35 litara padalina po metru kvadratnom, lokalno i do 50 litara. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni ujutro jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana, od poslije podnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 3 do 7 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 u Krajini do 15 stepeni prema istoku Bosne. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18 stupnjeva. Sa dolaskom padavina osjetan pad temperature zraka.

Pogoršanje vremena praćeno povećanom naoblakom, padavinama i nižim temperaturama, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti.

Porast sadržaja vlage u zraku i zahlađenje stvaraće probleme, ponajviše astmatičarima i bolesnicima sa kardiovaskularnim tegobama. Opća slika će se dodatno pogoršavati sa približavanjem noći.