UZPBDR Ljubuški: Naša primanja preusmjeravaju na područja odakle se regrutiraju putnici za Siriju

HVO postojavanje
...potaknuta odnosima aktualne vlasti prema braniteljskoj populaciji u nekoliko općina s hrvatskom većinom, oglasila se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Nakon što su nam gospodin Krajina, Nikšić i Helez onako „lijepo" čestitali Božić, sada postupkom za ovaj mjesec nam poručuju da smo trebali poginuti da bi nam isplatili invalidninu. Jasne su nam pobude Nikšića i Heleza, ali nam nisu jasne pobude gospodina Krajine, a ne izgleda ni tako mlad da ne zna što je Sejdo Bajramović.

Oni na navedenom području obustavljaju davanja i preusmjeravaju ih na područja odakle se regrutiraju putnici za Siriju.

Ogorčeni ovakvim postupcima upućujemo kritike i našim zastupnicima i dužnosnicima na višim razinama na njihovoj upornoj šutnji o problemima braniteljske populacije.

Umjesto da jasno, javno i rezolutno zagovaraju naša prava oni zajedno s ostalima sramotno podrže kresanje javne potrošnje samo na braniteljima.

Također, uočavamo i neke relacije aktualne vlasti i Ustavnog suda po pitanju ove problematike, aktualna vlast, kad su njoj u prilog odluke Ustavnog suda, hitno ih provede i poziva se na njih, a kada njima nije u prilog kao da odluke nisu ni donesene i nikom ništa.

Dok je Ustavni sud vrlo ažuran kad treba isplatiti ovih nekoliko tisuća plaća većih od 5000 KM, odluku donesu za nekoliko dana (vjerojatno su i oni u ovoj skupini).

A kad se radi o odlukama u vezi braniteljske populacije jedne godine je javna rasprava, a iduće će možda donijeti odluku te tako svojim kolegama po struci osigurati posao za nekoliko godina.

Možda je ovo sve i dobro, jer poruka o pravnoj sigurnosti koja se da iščitati iz ovoga svega budi nadu da ovo ne može potrajati dugo i potvrđuje uporne zahtjeve iz drugog entiteta o ukidanju nekih institucija.

Udruga za zaštitu prava branitelja iz Domovinskog rata Ljubuški