Uzbuna u Drvaru: Policija traži drekavca

drvar, drekavac, policija, drekavac, drekavac, drvar
Iako u policiji i dalje tvrde da nije bilo prijava od strane građana, kao i to da nije bilo nikakvih informacija da se na području ove općine pojavio drekavac, Ivica Vrdoljak, glasnogovornik Livanjske Ž/K, za "Nezavisne" je juče potvrdio da su policajci odradili jedan dio operativnog rada, te obišli rubne dijelove drvarske općine.

"Policajci su kontaktirali mještane, ali nisu uspjeli dobiti nikakve informacije o ovom nesvakidašnjem događaju", kazao je Vrdoljak i dodao da će i dalje obilaziti teritoriju kojoj pripada Drvar Selo.

Nekolicina Drvarčana jučer je ponovo potvrdila da ovim krajem neprestano kruže priče o biću koje sije strah po mjestu.

Drvarčanka, koja je htjela da ostane anonimna, kazala je da drvarskim selom kruži priča kako je drekavac ubijen.

Nezavisne podsjećaju, mještane Drvar Sela već tjednima plaši nepoznata zvijer, koja se oglašava neugodnim zvuscima, sličnim plaču djeteta i zavijanju, pa ni mališani zbog nje nisu smjeli sami da idu u školu.

Jedan od seljana kazao je da su vidjeli sjenu neobičnog bića, ali da nisu mogli odgonetnuti šta je u pitanju.

Vojin Bašić, predsjednik Lovačkog udruženja, kazao je da nisu sigurni da li je u pitanju drekavac ili neka druga čudna zvijer, ali mještani potvrđuju da silazi do sela i ispušta čudne zvukove, te stanovništvo ne može spavati.

"Lovci su organiziraloi odlazak u Drvar Selo, ali su imali problem sa psima koji nisu željeli na taj teritorij, te su se odmah vraćali", kazao je ranije Bašić za "Nezavisne".

Krstan Vukobrad, tajnik Lovačkog udruženja iz Drvara, kazao je da je zadavljeno oko 20 pasa, uglavnom lovačkih.